Saptamana asta a postat pe blog un interviu pe care l-a dat pentru Paprica tv. M-a dat gata!
Daca nu ma credeti, vizitati cuina banateana si o sa va convingeti.
Eu va cer scuze pentru poza mea(ca fotografie nu pot s-o numesc, dar e facuta cu telefonul si din vreo 6, abia am putut sa o aleg pe asta.
Ingrediente pentru aluat:
500 g faina
200 g unt(sau margarina)rece, taiat in bucati
1 ou
150-175 ml iaurt
1 lingurita sare
1 pachet de drojdie uscata de la Dr. Otker
Pentru umplutura:
200-250 g branza de oi
1 ou.
Pentru finisat:
1 ou batut
seminte de susan
Preparare:
Amestecam faina cu drojdia dupa instructiunile dupa plic intr-un bol, punem un praf de sare si incorporam untul, frecandu-l cu degetele, pana cand compozitia are un aspect nisipos. Se adauga oul si iaurtul si se framanta repede, pana cand aluatul se desprinde de pe vas si nu mai este lipicios. Se infoliaza bolul si se da la frigider pentru trei ore. in acest timp, aluatul trbuie sa-si dubleze volumul.
Pregatim ingredientele pentru umplutura. Branza rasa pe razatoarea mica, se amesteca bine cu oul.
Intindem aluatul pe planul de lucru presarat cu faina si ii dam o forma dreptunghiulara, in grosime de 5-7 mm. Taiem aluatul in dreptunghiuri pe care le impartim apoi in doua triunghiuri.
La baza fiecarui triunghi se aseaza cate o lingurita de umplutura, se ruleaza formand cornurile, pe care le asezam intr-o tava in carea am pus hartie de copt.
Se aprinde cuptorul si se incalzeste la 180 de grade. Cornurile mai cresc un pic in tava la temperatura din bucatarie.
Cand cuptorul s-a incins, ungem cornurile cu oul batut si le presaram cu susan.
Se lasa in cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute, pana se rumenesc frumos.
Cornurile vor fi fragede si gustoase, atat calde cat si reci.
Pofta buna!
5 comentarii:
delicioase trebuie sa fie !
Ai schimbat aspectul blogului si nu-l mai recunosteam! :) Super-aratoase cornuletele astea, chiar si asa impozate cu telefonul!
Da iubitelor, sunt foarte bune! Aluatul e de milioane si poate fi fo;osit si la dulciuri, cu o lingurita de zahar in el.
Cornulete de nota 10.Am salvat reteta.
Si eu fac cornulete cu iaurt,dar fara frigider;e interesanta chestia cu frigiderul.
Sint Camelia,am semnat anonim
Camy, multumesc de vizita. Pacat ca nu-ti faci si tu un blog, ar fi super. Ai atatea retete deosebite! si fotografii la ele nemaipomenite.
Trimiteți un comentariu