Oul de prepeliţă - un remediu pentru 100 de boli



Există alimente bogate în substanţe hrănitoare, recunoscute pentru efectele lor incontestabile asupra sănătăţii, consumate foarte rar de români sau omise din hrana lor cotidiană. Din această categorie face parte şi oul de prepeliţă.

Comparativ cu oul de găină, cel de prepeliţă are o compoziţie mult mai complexă în principii active. Acesta conţine de 5 ori mai mult fosfor, de 7,8 ori mai mult fier, are de 6 ori mai multă vitamina B1 şi de 15 ori mai multă vitamina B2. De asemenea, mai conţine vitaminele: A, D3, E, alături de minerale esenţiale, precum calciu, zinc, potasiu şi sulf.
Efectele miraculoase produse de oul de prepeliţă în organism, precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, se datorează atât aminoacizilor esenţiali, factorilor alergeni, proteinelor de calitate superioară din ou, cât şi glucidelor speciale nepericuloase în cazul diabetetului sau în alte boli în care glucidele sunt interzise.
La fel de valoroase sunt şi enzimele anticolesterol, care curăţă vasele sanguine de depunerile de colesterol, inclusiv pe cele foarte fine, existente la nivel cerebral. Din aceste motive oul de prepeliţă este un ou dietetic".

Ce beneficii aduce organismului oul de prepeliţă
O cură cu astfel de ouă îmbunătăţeşte calitatea vieţii bolnavilor cronici. Într-o serie de afecţiuni, cura cu acest remediu ajută inima să funcţioneze normal, revigorează organismul după perioade intense de stres şi de epuizare.
Totodată, efectele pozitive ale curei se remarcă şi în cazul bolnavilor care au suferit o intervenţie chirurgică sau au făcut un tratament chimioterapic. Beneficiile acestei terapii alternative nu se opresc aici, deoarece cura cu ouă de prepeliţă reglează aciditatea gastrică şi digestia, îmbunătăţeşte memoria şi coeficientul de inteligenţă.
Un astfel de tratament vine şi în ajutorul viitoarelor mame deoarece le ajută să nască mai uşor, iar după naştere acestea pot să alăpteze un interval mai mare de timp. În acelaşi timp, o astfel de terapie este benefică bolnavilor de ficat, de TBC sau al persoanelor supraponderale, care au probleme cu imunitatea şi cu nivelul crescut al zahărului din sânge.

Cum se face o cură?
Există mai multe scheme de tratament, în funcţie de vârstă cu 60, 90, 120 şi cu 240 de ouă. În timpul curelor se evită alcoolul, condimentele şi grăsimile. Ouăle se consumă crude, dimineaţa, la micul dejun şi trebuie să fie proaspete. Cine nu le suportă crude poate să le amestece cu ceai, cu suc de fructe sau cu puţină miere.

Cura cu 60 de ouă urmată 30 de zile de adulţi şi de copiii cu vârste de un an şi respectiv de 3 ani (câte două ouă zilnic). Cura cu 60 de ouă urmată timp de 20 de zile pentru copiii cu vârste cuprinse între 4-7 ani, iar cura de 90 de ouă trebuie urmată 30 de zile de copiii cu vârste între 8 şi 10 ani (câte trei ouă pe zi).
Cura cu 120 ouă poate fi urmată 25 de zile, de adulţi şi de adolescenţi cu vârste între 16 respectiv 18 ani. În schimb, cura cu 240 de ouă se administrează timp de 50 de zile doar adulţilor astfel: în primele două zile, se consumă câte trei ouă pe zi. În ziua a treia, se administrează patru ouă, iar în continuare, câte cinci ouă pe zi.

Articol scris de Liliana Ivan in revista Clik.




3 comentarii:

Sidy spunea...

Ai dreptate Mari...ouale de prepelita sunt foarte sanatoase.
Dupa cum ai vazut, eu le folosesc des la retetele mele.
O seara minunata !
Te tzuc ..

Mari spunea...

Eu si mananc fierte care unul doua pe zi si fara sa le pun in vreo reteta.

Doina G spunea...

Din cate am citit, sunt bune si pentru copiii mici. Am sa incerc si eu cu nepotica, sa vad daca mananca. Nu cura, doar sa manance din cand in cand.

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails