
50 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
1/2 kg făină
1 pliculeţ drojdie uscată Dr. Oetker
1 cană de apă călduţă în care se dizolvă un praf de sare
ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Se amestecă drojdia cu făina (instrucţiuni pe plic). Se începe frământatul, turnând câte un pic din apa călduţă cu sare. Trebuie să iasă un aluat ca de pâine. Se lasă 20 minute la crescut, acoperind vasul în care am frământat cu un şervet, la loc cald.
Când coca a crescut suficient, se pue ulei într-o tigaie, se lasă să se încingă bine. Din alut se rupe o bucată de cocă, se modelează cu mâna o scovergă de mărimea tigăii groasă cam de 1/2 cm şi se pun la copt. în timpul coacerii se înţeapă scoverga în centru ca să nu se umfle. Se coace pe ambele părţi. Între timp, se modelează o altă scovergă. Se procedează la fel până terminăm toată coca.
Se servesc calde la micul dejun sau la cină în timpul postului. Cine vrea poate pudra cu zahăr.
Aşa ne servea bunica.
Poftă bună!
5 comentarii:
Din prea mult fast-food uitam retele bunicii
Din prea mult fast-food uitam retetele bunicii. Adrian
Felicitari draga Mari pentru blog.Tot inainte.Te pup,Silvia.
Mulţumesc, Silvioara!
Vrau să-l umplu cu reţete să arate ca ale voastre!
Minunata reteta ta....
Pacat ca nu ai aparatul ala foto Mari, ca mult mai fain s-ar vedea....
Succes in continuare !!!
Trimiteți un comentariu