Panna cotta,
Ingrediente:
- 300 ml lapte
- 200 ml frisca lichida
- 3 foi de gelatina (6 g)
- esenta de vanilie
- 120 g zahar
-toping de visine si visine din dulceata
Preparare:
Intr-un castronel sau o cescuta cu apa punem gelatina foi la inmuiat (aprox. 10 minute).
Intr-o craticioara turnam laptele si frisca lichida.Le punem pe foc. Cand s-au incalzit adaugam zaharul si amestecam pana se dizolva. Adaugam si esenta de vanilie.
Scurgem gelatina de apa si o adaugam in amestecul de lapte. Amestecam pana se dizolva si luam de pe foc.
Pregatim formele in care vrem sa turnam panna cotta, le stropim putina cu apa, punem pe fundul formelor topingul de visine si cate visine din dulceata vrem si cu ajutorul unui polonic turnam amestecul in forme. Le dam la rece pentru cel putin 5 ore. Este mai bine sa pregatim de seara panna cotta, sa aiba suficient timp sa se inchege.
Cand servim rasturnam pe o farfurioara si o sa arate ca in pozele mele.
Pofta buna!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
13 comentarii:
Vreau si eu o portie mica... yamiii, buna, buna... Pupici si week-end placut !
Daniela, serveste cu incredere!Si eu te pup!
Mari, ce fain este, vreau si io o portie
Bunaciune............si eu vreau o portie.
Imi place foarte mult.Pup!
Maria Elena mutumesc, aprecierea ta conteaza!
Medy hai la o portie! O fac mintenas pentru tine. Pana vii tu sta la gheata!
mama ce minunatie!!! asta da opera de arta si inca delicioasa. ah sincer as da toti banii castigati la Premier league pentru o sotie care sa poata gati asemenea minunatii doar pentru mine...
Mari eu am mai scris un comentariu la minunatia asta buna , buna dar ....a disparut !S-o fi sters din greseala....
Simplu, usor de facut dar delicios .
Doamne cat de apetisant arata!!
Te tzuc !
Mari, este foarte bun. Mi-a placut reteta.
PS. Acelasi comentariu l-a postat "nicu" pe mai multe bloguri. Cred ca este spam. La Lulu a postat la fel.
Vrei o leapsa?.........daca da, ti-o ofer cu mare drag si o gasesti la mine pe blog!
nicu, eu nu gatesc decat numai pentru fiul meu, doar el merita asta ca e al meu!
Sidy se mai intampla. Multumesc pentru aprecieri!
Medy, vin acum!
Nicusor daca tu ai apreciat reteta este nemaipomenit! La cate bunatati iti face tie Doina!!!!!!!!
tot imi zic ca o sa incerc sa fac si eu si nu stiu cum se face ca dau peste reteta numai atunci cand ma hotarasc sa nu ma mai ating de dulciuri! Arata super-bine!
Trimiteți un comentariu