■1 conopidă medie
■4 linguri de maioneza
■1 lingură zeamă de lămâie
■1 căţel de usturoi (opţional)
■sare
■piper
Preparare:
1.Puneţi la fiert o oală cu apă şi puţină sare.
2.Desfaceţi conopida bucheţele.
3.Puneţi conopida la fiert până se pătrunde bine.
4.Scoateţi conopida şi lăsaţi-o la scurs până se răceşte.
5.Tocaţi din furculiţă sau pasaţi conopida. Scurgeţi-o de excesul de apă.
6.Amestecaţi conopida cu maioneză, zeamă de lămâie, sare şi piper după gust.
7.Opţional, numai dacă doriţi un gust mai puternic, puteţi răzui fin un căţel de usturoi şi să-l adăugaţi în salată.
Salata de conopidă cu maioneză se serveşte tartinată pe felii de pâine prăjită.
Reteta asta o am de la Sidy. Acum nu mai tin minte daca am copiat-o identic sau nu.
Dar de pregatit am pregatit-o eu si am pozat-o!
Pofta buna!
8 comentarii:
Buna salata,faceam si eu cu foarte multi ani in urma;acum au aparut alte retete si au ramas in urma retetele cu care ne mandream o data
Pup si o zi buna!!
Super buna! Imi place foarte mult!!
Imi place foarte mult.
Da Mari...e o reteta veche pe care o facea mama, dar asa cum spun si fetele, din pacate uitam retetele vechi.
O minunatie de salata.
Arata tare fain.
Alex a gustat-o ????
Te tzuc !
La multi ani cu toate cele bune!
Nu Sidy, Alex nu vrea sa auda de conopida, dar lui Scarlat i-a placut!
Medy, multumesc pentru urari!
mama mea face o salată de conopidă extraordinar de bună dar vor încerca și rețeta de la mama lui Alex.
Trimiteți un comentariu