Cornuri pentru mic dejun







Reteta asta o am de la Beatrice, o prietena virtuala, pe care o plac tare mult. Ea a pus reteta pe facebook si eu am executat-o iimediat, asa mult m-a tentat.

Este o reteta pentru masina de facut paine.


Puneti in cuva in ordine:
350 ml lapte caldut,

4 linguri zahar ekologic sau de care aveti,

putina sare,

2-3 linguri ulei,

3 oua,

650 g faina

un pachet drojdie uscata de la Dr. Oetker


Se seteaza programul de framantat si dospit.
Dupa ce masina isi termina programul, se scoate coca din cuva , se aseaza pe masa de lucru infainata. Eu am impartit coca in doua gramajoare si le-am intins pe rand in forma de cerc cu grosimea de 5-6mm si am taiat cercul in 8 sub forma de raze. Am pus la capatul lat o lingurita babana de gem de gutui si le-am rulat. Se pot umple si cu rahat, nuca si chiar cu branza dulce. Le-am asezat in tava de la aragaz pe hartie de copt si le-am lasat la cald sa mai dospeasca, vreo ora...
Dupa ce au crescut le-am uns cu ou batut cu un pic de lapte si le-am bagat la cuptor.

Ies extrem de pufoase si se pot manca atat calde cat si reci cu o cana de lapte alaturi, sau fara.

Pofta buna!

8 comentarii:

Danutza spunea...

Arata super bine! Delicioase!

maria mihalache spunea...

Ce-mi plac cornurile astea care merg de minune la micul dejun.
Pup,draga mea!

langmina spunea...

Cred ca sunt foarte bune!

Diana spunea...

foarte bune cornurile, ideale pentru micul dejun...la noi au mare trecere cornurile astea!..te pup

Mari spunea...

Danutza, te invit cand mai fac.

Mari spunea...

Medy, ti-am propus un schimb cu melcii tai i te-ai facut ca ploua. Multumesc de vizita!

Mari spunea...

langmina invitatia e valabila si pentru tine.
Pupici!

Mari spunea...

Diana pup gropitele!

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails