Salata de boeuf

Unul din preparatele aproape nelipsite de pe masa la sarbatori este salata de boeuf.

Ingrediente:

500 g carne macra de vita,
6-7 cartofi potrivit de mari,
4 morcovi,
2 radacini de patrunjel sau pastarnac,
200 g mazare,
o telina mica,
castraveciori acri dupa gust,
maioneza,
albusul de ou fiert de la ouale folosite la maioneza
castraveciori acrii dupa gust
piper tot dupa gust
o lingura de mustar

Mod de preparare:

Se spala carnea si se pune la fiert, la foc potrivit, intr-o oala cu apa rece. Cand da in clocot se aduna spuma cu o spumiera, se pune putina sare si se lasa sa fiarba in continuare, pe foc mic, fara sa mai clocoteasca. In timpul fiertului se acopera oala cu un capac care are o gaura pe unde iese aburul iar daca nu aveti un astfel de capac lasati oala un pic descoperita pe o parte. Carnea fiarta se taie in cubulete.
Se curata si se spala legumele si zarzavatul si se pun la fiert (mazarea din conserva nu se fierbe). Dupa fierbere, cartofii, morcovii, patrunjelul si telina se taie in cubulete. Se pune totul intr-un castron, se adauga castraveciorii taiati si mazarea. Se sareaza, se adauga o mare parte de maioneza , o lingura de mustar si piper dupa gust si se amesteca bine.
Amestecul se pune pe un platou si se niveleaza frumos pe toate partile apoi se finiseaza cu maioneza pe care am oprit-o.
Trecem apoi la ornat si o face fiecare dupa cum se pricepe. Fiind Craciun eu am ales un decor de iarna.
Se serveste dupa ce a stat la frigider mai multe ore de la preparare pentru a se intrepatrunde gusturile ingredientelor si a prinde gustul pe care ni-l dorim.



Pofta buna!

5 comentarii:

Danutza spunea...

Ce frumoasa este! Minunat decorata!

Mari spunea...

Multumesc Danutza!
E primul comentariu pe care il primesc dupa mult timp cand n-am mai publicat nimic.

In bucatarie la Sidy spunea...

Bravooooooooooo Mari ! In sfarsit ai spart gheata !
Si cum salata de boeuf este mult apreciata de toata lumea, a ta care este atat de aratoasa sunt sigura care a disparut urgent din farfurii.
Te asteptam cu drag si cu alte bunatati ce ai preparat.
Multa bafta Mari !
Te tzuc !

Daniela Addario spunea...

Ce simpatici sint omuletii... facusem si eu acum vreo doi ani si au disparut primii de pe salata... Ai dreptate ca e mai gustoasa daca sta mai mult in frigider... eu de obicei o fac cu o zi inainte si o ornez in ziua cind papam... Pupici !!!

Diana spunea...

wow ce frumos ai ornat salata...chiar as manca si eu o portie, doua...te pup!

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails