Piftie de curcan





Au trecut sarbatorile de iarna iar unul din aperitivele de Craciun a fost o piftie.
Pentru ca ma lupt cu kilogramele in plus, am hotarat sa fac o piftie de curcan si am trecut la "confectionat".

Ingrediente:
3 aripi de curcan
1 ceapa
1 morcov
sare
usturoi


oua de prepelita, atatea cate boluri am avut
si bine-nteles apa

Mod de preparare:
Se spala bine carnea si se pune la fiert cu apa rece. Apa trebuie sa fie cam inca odata, peste carnea din oala.Cand incepe sa fiarba se curata de spuma cu spumiera.Dupa ce am adunat toata spuma adaugam in oala un morcov si o ceapa intregi, curatate si spalate,apoi se lasa sa fiarba foarte incet la foc mic. Dupa o ora se adauga sarea. Cand carnea se desface de pe oase si zeama scade cam la nivelul carnii,se ia de pe foc, se scoate carnea,se desprinde de pe oase si se aseaza in castronele sau cesti de supa ornate cu feliute din morcovul fiert odata cu carnea, oua de prepelita fierte si taiate rondele si frunze de patrunjel proaspete. Zeama se strecoara si se lasa sa se limpezeasca si sa se raceasca, se adauga mujdeiul de usturoi facut dintr-o capatana de usturoi sau doar din cativa catei, dupa gust. Supa asta se vantura pana capata un gust placut de usturoi.Se strecoara zeama si se toarna in castronele peste carne.
Zeama scazuta se cunoaste cand a devenit gelatinoasa, daca atunci cand o incercati este lipicioasa. Daca vi se pare ca nu o sa se inchege, puteti pregati un plic de gelatina, dupa instructiunile de pe plic si sa il adaugati in supa rece.
Castronele astfel pregatite se dau la frigider. Cand e foarte frig afara eu le duc in balcon, unde am un dulap pe care-l folosesc pentru astfel de situatii.
Atunci cand servim piftia, desfacem incet cu un cutit margile si rasturnam cu grija pe farfuria in care o servim.
Pofta buna!

3 comentarii:

Daniela spunea...

Cu atitea piftii cite mi-au vazut ochii, am sa-mi trimit barbatul sa cumpere un picior de porc, ca sa-mi treaca pofta... Hmmm, dar m-as da si la o portie din piftia asta delicioasa... Pupici si o saptamina minunata !

Mari spunea...

Multumesc Daniela!
Asta de curcan e mai usurica putin.

Sidy spunea...

Minunata trebuie sa fie !!!
De data aceasta si eu am sa fac raciturile din carne de curcan asa cum le-ai facut tu Mari.
Tare fain mai arata.
Te tzuc !

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails