La mulţi ani doamnelor şi domnişoarelor






Cuvintele de mai jos le-am citit scrise de un bărbat indignat de diverse declaraţii legate de ziua de 8 Martie şi de sărbătorirea ei, de faptul că a fost propusă în 1910 la Conferinţa Femeilor Socialiste de la Copenhaga, de o evreică Clara Zetkin ca zi dedicată femeii care să fie sărbătorită la nivel internaţional. Fiind evreică, aceasta ar fi făcut o legătură cu sărbătoarea de Purim, când se omagiază o femeie... Estera, simbolul eroismului feminin evreiesc.






"Femeile ar trebui sărbătorite in fiecare zi. Măcar de cei care au sau au avut vreodată: o mamă, o bunică, o soră.... Dar nu sărbătorite pentru că au câştigat lupta de emancipare, ci pentru truda lor de zi cu zi, de a transmite mai departe credinţa, de a naşte , de a se sacrifica... Purim sau nu, o zi în plus nu strica, mai ales că nu prea văd ce-i necreştin să-i urezi sănătate unei femei dragi, să-i dăruieşti un buchet de flori, sau un simplu ghiocel. Orice se poate răstălmăcii, de aceea unele lucruri pentru unii sunt păcate, pentru alţii nu!



Luna Martie e legata pentru unii de zei mitologici, pentru mine de primăvara...ori ce-i mai feminin decât primăvara care dă viata pământului? Şi atunci de ce nu o sărbătoare la început de primăvara? Şi cine ne opreşte să le sărbătorim şi după Sf. Paşti sau de Bunavestire? Sau de Crăciun? Sau cum spuneam în fiecare zi? "






Felicitări, domnule pentru aceste cuvinte pline de înţelepciune!






Eu ofer toate doamnelor şi domnişoarelor care intră pe blogul meu în această zi un buchet de flori însoţit de cele mai calde urări de bine şi sănătate!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails