Băutură de portocale şi lămâie
Timp de preparare: 1 ora (complexitate redusa)
N-am considerat şi timpul cât stă la macerat, doar pe cel efectiv de lucru.
Ingrediente:
1 kg zahar
10-12 portocale mici
4 lămâi mari
6 l apă
Mod de preparare:
Lămâile se rad de coaja galbenă,iar pieliţa albă se curăţă. Portocalele se curătă de coajă şi se adună toate pieliţele. Se taie portocalele cubuleţe mici care se pun într-o oală mare, peste ele se adaugă miezul lămâilor tăiat mărunt, se zdrobesc şi se adaugă deasupra zahărul.
Se acoperă oala şi se lasă la macerat 2 zile.
După 2 zile se fierb 6l de apă şi clocotind, se toarnă peste compoziţia din oală. Se acoperă şi se lasă aşa 12 ore.
Se strecoară prin tifon, se toarnă în sticle şi se păstrează la rece.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu