Poftă bună!
Gogoşi de post
Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
3 ceşti de apă
1 ceaşcă de ulei
1 ceaşcă de zahăr
1 plic drojdie uscată Dr. Oetker
1 linguriţă scorţişoară
1 linguriţă coajă rasă de lămâie
1 linguriţă rasă de sare
1/2 kg făină
zahăr pudră
Mod de preparare:
Într-un lighenuş pentru aluaturi, drojdia se amestecă cu făina ca în instrucţiunile de pe plic. Într-o oală se amestecă apa caldă, uleiul, zahărul, sarea şi mirodeniile.Acest amestec se toarnă treptat peste făină şi se frământă, având grijă ca aluatul obţinut să fie moale. Se lasă aluatul la loc cald să crească bine. Se întinde o foaie de 1 cm şi se taie cu un pahar gogoşele rotunde. Se mai lasă 15 minute să crească. Se coc în ulei. Se pudrează cu zahăr farin sau se umplu cu gem.
Poftă bună!
Poftă bună!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
11 comentarii:
Mari, foarte frumosi gogosii, nu m-as trage inapoi nici de la jumatate de platou, la cat de mult imi plac.
Si mie imi plac mult gogosile si demult nu am mai mancat............pot sa ma servesc?
Pup si pe curand!
Mari,minunate gogosile tale.
Mmmmmm... O minunăţie!
Doamnelor, ştie careva dintre dumneavoastră să facă "turtă în foi"? Este un fel de tură - un desert, de fapt - care se face din cocă, dar nu ştiu exact cum. rezultă o turtă care se ia aşa fâşii-fâşii...
Fetelor, multumesc pentru vizita si pentru aprecieri! Serviti-va!
ce gogosi bune !...scortisoara la gogosi e ceva nou pt mine, foarte interesant.
Si gustoase, Diana!
Mi-ai facut pofta si o sa fac si eu maine dar nu de post, ca trebuie sa manance si Alex!
bune..................
buna acum o sa ma apuc sa le prepar si eu sa vedem cum imi ies.:)
cred ca sunt foarte bune
Hi! I've been following your blog for some time now and finally got the courage to go ahead and give you a shout out from Huffman Texas! Just wanted to say keep up the fantastic work!
Also visit my web page: Cooking Simple Vegetables
Trimiteți un comentariu