Budinca cu branza de vaci

Timp de preparare:
45 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
750g brânză de vaci
100g unt
2 linguri smântână
1 lingură făină
3 linguri de zahăr
100g stafide
4 ouă
coaja rasă de la o lămâie
un praf de sare
unt şi pesmet pentru formă

sos de vanilie
2 pahare de lapte
2 gălbenuşuri
100g zahăr
1 lingură făină
1 pliculeţ zahăr vanilat

Mod de preparare:
Brânza de vaci, fără zer, se pune într-un castron şi se freacă cu zahărul, smântâna, sarea, untul încălzit şi coaja de lămâie. Se adaugă făina şi stafidele şi se amestecă bine, apoi se adaugă gălbenuşurile, unul câte unul şi albuşurile bătute spumă. Ungem o formă de budincă , sau un vas termorezistent, cu unt şi tapetăm cu pesmet. Punem compoziţia în vas şi dăm la cuptor, la foc potrivit şi lăsăm până se rumeneşte frumos deasupra. Se servete cu sos de vanilie.
Sosul de vanilie:
Se pune la fiert laptele cu vanilia; când începe să fiarbă se acoperă şi se ia de pe foc. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi făina şi se toarnă laptele treptat, amestecând. Fără să înceteze amestecarea, se pune din nou la foc până începe să se îngroaşe sosul şi se dea un clocot. Se ia de pe foci se amestecă până se răceşte. Se pune în sosieră şi se serveşte la budinci şi la alte preparate.
Poftă bună!

1 comentarii:

Aurica spunea...

pacat ca nu are si poza, dupa titlu sigur arata delicios si apetisant de gustos si foarte sanatos :)

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails