Salau cu orez in aluat

Timp de preparare:
2 ore (complexitate redusa)

Ingrediente:
Pentru aluat:
50g drojdie
1 ou
1 pahar de lapte
1/2 linguriţă de zahăr
1/2 linguriţă de sare
1/2 pahar unt topit(untură sau ulei)
făină cât cuprinde

Umplutură:
1 pahar orez
2 pahare lapte
1 pahar apă
3 liguri de unt
3 ouă răscoapte
500g şalău
un vârf de cuţit piper negru
sare

Mod de preparare: Se face plămădeala din drojdie cu 2-3 linguri de lapte călduţ şi puţină făină. Când a crescut, se frământă cu oul, zahărul, sarea şi grăsimea un aluat potrivit de moale. Cât timp se odihneşte aluatul, se pune la fiert la foc mic, orezul cu laptele apa şi sarea. Când orezul a rămas aproape fără zeamă se adaugă piperul şi untul, se ia de pe foc şi se lasă să se răcească.
Şalăul se curăţă înlăturând absolut toate oasele, se taie fâşii, se sărează şi se lasă să stea cu sare până când a crescut coca şi orezul s-a răcit.
Aluatul se împarte în două părţi egale, din care se fac două foi de grosimea degetului. Prima foaie se aşează pe fundul unei tăvi de copt unse, ridicând puţin marginile aluatului. Se aşterne un strat uniform de orez netezindu-l cu lingura, peste el ouăle răscoapte tăiate rondele, iar peste ouă fâşiile de şalău. Se acoperă cu cea de-a doua foaie, se pune peste formă un şervet şi se lasă să crească puţin Apoi se unge cu ou şi se dă la cuptorul preâncălzit până se rumeneşte. Se serveşte cald, tăiat pătrate.
Poftă bună!

2 comentarii:

Another spunea...

Am scris şi pe blogul Doinei Varga treaba asta: nu vreţi să încercăm să descoperim împreună nişte reţete de condimente pe care să le preparăm noi în casă? Condimente naturale. Eu îmi prepar pentru mine un soi de harissa; este un condiment foarte picant care are ca bază tocătura de ardei iuţi roşii pe care-i usuc pe sfoară. O amestec cu diferite alte plante aromatice uscate şi pun peste ea ulei de măsline.

Mari spunea...

Another, harissa i-ar place mult fiului meu, Si el mananca foarte condimentat.

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails