Foitaj cu diverse
De vreo doua saptamani, la doua trei zile, pregatesc repede pentru Alex, cate ceva cu foitaj sau cu aluat frantuzesc din comert.
Asa este Alex, cand ii place ceva, vrea sa-i pregatesc de mai multe ori la rand, pana se plictiseste si nu mai vrea un an.
Ingrediente:
1 pachet de foitaj din comert
300 g carnati de bere
200 g branza de oaie
200 g branza dulce de vaca
2 oua
Boabe de piper
Mod de preparare:
Dezghetam pacheul cu foitaj si il desfacem usor sa nu se rupa.
Tai intai fasii subtiri de aluat de 5-6 mm, cu care imbrac carnaciorii de bere. Ii ornez cu doua boabe de piper, pentru ochisori si ii pun in tava de aragaz unsa cu unt sau in lipsa cu ulei.
Amestec apoi branza de oaie rasa pe razatoarea mica, cu branza de vaci dulce si cu un ou.
Tai apoi patrate de foitaj de 8-10cm, pun pe fiecare patrat crema de branza obtinuta si apoi le impachetez, dupa chef si inspiratie. Ori le pliez in forma de triunghi si lipesc marginile cu furculita, ori le impachetez ca pe un plic. Le asez si pe ele in tava de aragaz cu un pic de spatiu intre ele, le ung, cu o pensula, cu celalalt ou batut bine si le bag in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Eu pun tava mai sus in cuptor ca sa se rumeneasca frumos deasupra si nici sa nu se arda dedesubt. Sunt gata in 30 de minute.
Pofta buna!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
8 comentarii:
Ooooooooo, ce bine arata foietajele tale Mari........stii ca mie imi plac tare mult asa ca dau peste contra foietaje.....ce zici, facem targul?
Seara buna!
Cu placere , Medy! S-a aranjat trocul!
ce simpatice si gustoase papuselele tale !
Nu-mi mai amintesc de unde am luat modelul, dar imi place tare mult!
Ce dragalase, Mari, foarte inspirata. Pt asta te premiez, ai la mine pe blog un premiu, te astept.
Mariela, multumesc peru premiu, o sa trec sa-l ridic!
ce simpatici sunt cremvusti in aluat! parca-s bebelusi....foarte faini.
Diana, te-nvat sa faci carnati de bere in aluat, daca ma-nveti si tu sa decorez torturile si prajiturile ca tine!
Trimiteți un comentariu