Sarmalute in foi de vita


Timp de preparare: 3 ore si 30 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
50-60 de fruze tinere de vita de vie
1 kg carne macra(amestec carne de porc si vita)
4 cepe mari
2-3 linguri de orez
1 felie de paine
3 linguri de untura
sare
piper
2 legaturi marar tocat
1/2 l bors
smantana sau iaurt
Mod de preparare:
Acum este primavara si frunzele de vita tinere sunt numai bune de a inveli sarmalutele.
Carnea se toaca impreuna cu miezul de paine muiat in apa si cu o ceapa cruda. Apoi se pune intr-un castron si se amesteca cu orezul spalat, o legatura de marar, piper si sare dupa gust si celelalte 3 cepe calite in 2 linguri de untura pana incep sa se ingalbeneasca. Se amesteca totul bine.
Foile de vita se spala in cateva ape si se oparesc. Apoi se infasura sarmalele.
Pe fundul cratitei in care le vom fierbe punem o lingura de untura.Fiecare rand de sarmale asezat in cratita se presara cu mult marar, iar ultimul rand se acopera cu foi de vita. Se pune putina sare si borsul ca sa acopere sarmalele(daca e nevoie se mai adauga apa pana ce se acopera sarmalele).Se fierb pe ochiul de la aragaz (cratita acoperita) la foc mic. Cand sunt aproape gata se dau la cuptor, ca sa scada bine zeama.
Se servesc cu smantana sau cu iaurt.
Pofta buna!

6 comentarii:

kadiavsdutzu spunea...

Vai ce bine arata! Sotul meu ma "omoara" cu zile sa ii fac si lui armalute dar cum stiu cat de multa munca este si mai ales cat de usor poti sa gresesti daca nu ai o reteta buna nu m-am bagat la asa ceva inca. Dar poate acum, o sa am curajul sa il "fericesc" cu niste sarmalute in foi de vita :)

Mihaela Abu El Shaikh spunea...

Superbe sarmalutele tale in foi de vita.
Eu trebuie sa le fac de post, asa ii plac sotului meu.
La noi in tarile arabe se fac foarte mici si in cantitati industriale; iti inchipui ce inseamna sa rulezi 1 kg de foi de vita cand ai musafiri!
De asemenea am invatat de la femeile de aici ca cele mai bune foi de vita sunt cele de la strugurii negrii, deoarece sunt mai fragede.
Se recunosc dupa culoare: sunt de un verde mai deschis.
Pofta buna!

Mari spunea...

Bine ati venit lamine pe blog!
Kadia, fa si tu mai putine la inceput, pana inveti. Sper sa-ti iasa bune , bune!
Mihaela, am si o retetu sarmalute de post, dar sunt in foi de varza. Asa este, frunzele bune de sarmalute sunt mai deschise la cuoare.

maria elena spunea...

Ce bune sarmalute ai facut mari, felicitari! Mie imi plac mult de tot cele in foi de vita, sunt delicioase.

maria mihalache spunea...

Cred ca voi face si eu zilele astea ca mi-ai facut pofta.
Duminica placuta!

vincent spunea...

Salut,

Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

Toate cele bune,

Vincent
Petitchef

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails