Friptură de porc la cuptor


Timp de preparare: 2 ore si 30 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
1 kg pulpă de porc
zeamă de la o lămâie
zeamă de la o portocală
câteva linguri sos de soia
câteva linguri vin alb
busuioc
sare
piper proaspăt măcinat cu câteva cuişoare
6-8 cartofi
Mod de preparare:
Carnea se spală, se porţionează, se şterge de apă cu prosoape de hârtie absorbante.
Se aşează într-un vas cu capac şi se pune la fezandat după ce a fost sărată şi piperată, cu zeama de lămâie, zeama de portocală, sosul de soia, vinul şi busuiocul. Se lasă vasul acoperit la frigider 5-6 ore.
După ce s-a fezandat, se aşează într-o tavă de aragaz care a fost bine unsă cu ulei, bucăţile de carne, în jurul lor se pun cartofii taiaţi felii mari, se toarnă peste ele baiţul în care au stat la fezandat, se mai stropesc cu un pic de apă şi vin şi se dau la cuptor pentru aproape două ore, până se rumeneşte carnea frumos. Din când în când se stropesc cu sosul din tavă.
Se serveşte friptura cu o salată de primăvară.
Ideea cu baiţul de lămâie şi portocală am luat-o de la Maria Mihalache(Medy)
Bucăţile de carne, astfel pregătite, pot fi puse şi pe grătar.
Poftă bună!

3 comentarii:

andrada`s kitchen spunea...

Mari, iti multumesc din suflet pt premiu, insa avand in vedere ca e primul meu premiu din existenta mea de bloggaritza, te rog frumos sa-mi dai instructiuni, cum se "ridica", daca trebuie dat mai departe.. etc.. pt ca sincer am vazut pe bloguri premii dar nu stiu ce si cum .. :P sa nu razi de mine :***

Jocuri de Gatit spunea...

Ce s-a nimerit ,tocmai am taiat purcelul ,o sa incerc reteta ,multumesc.

grasu64 spunea...

Scimb de link cu Herb – Plante medicinale
http://plante-medicinale-herb.blogspot.com/
Am adaugat blogul tau la BLOGROLL.
Multumesc!

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails