Tocăniţă de ardei cu cartofi


Timp de preparare: 1 ora si 30 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
3-4 cepe
3 ardei verzi
3 ardei capia rosii, sau ardei rosii
1 ardei iute
1 morcov
4-5 cartofi
3-4 catei de usturoi
300g rosii taiate in bulion
3 linguri bulion facut in casa
o cescuta de ulei de care va place la gatit
busuioc verde
patrunjel verde
4-5 boabe piper
sare
Mod de preparare:
Se spala bine si se curata legumele. Ceapa se taie julien, ardeii se taie fideluta, morcovul rondele, iar cartofii cuburi.Se pune ceapa la calit in cratita in care vrem sa preparam mancarea, se mesteca usor pana isi schimba putin culoarea. Se adauga morcovii si ardeii si se calesc cateva minute, dupa care se adauga si cartofii. Se mesteca usor sa se caleasca si ei, dar nu trebuie sa se lipeasca de cratita sau sa se farame. Cand s-au calit suficient, se adauga rosiile taiate cu bulionul lor si cele 3 linguri de bulion dizolvate intr-o cana de apa fiarta. Intre timp se aprinde cuptorul aragazului.Se lasa sa dea cateva clocote, se da focul mic si se potriveste de sare. Se pune in mancarica busuiocul si patrunjelul taiate fin si se da la cuptor pana cand mancarea a scazut suficient si legumele sunt bine fierte.Daca mai este nevoie se mai poate adauga cate putina apa calda.
Se serveste calda cu mamaliguta!
Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails