Pentru că am intrat in postul Paştelui, am pregătit o salată de vinete , cu vinete pe care le-am copt în timpul verii, le-am ambalat în punguţe pentru alimente şi le-am pus la congelator.
Timp de preparare: 20 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
un pachet de vinete coapte, congelate
1 ceaşcă de ulei
sare
1 ceapă tocată fin
3-4 căţei de usturoi pisaţi (facultativ)
câteva fire de mărar
1-2 roşii
Mod de preparare:
Se scot vinetele de la congelator. Se decongelează. Dacă nu au fost tocate când au fost puse la congelator, se toacă cu tocătorul de lemn, se pun într-un castron şi se freacă cu lingura de lemn adăugându-se sarea, uleiul puţin câte puţin iar la sfârşit ceapa, usturoiul şi mărarul tocat fin.
Se ornează cu rondele de roşii, sau fiecare ornează după inspiraţie.
Poftă bună!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu