Ingrediente:
Blatul:
-6 albuşuri
-200g zahăr
-200g unt
-200g nuci
-100g făină
-1 praf de copt
Glazură:
-6 gălbenuşuri
-200g zahăr
-1 pacheţel vanilie
-coajă şi zeamă de lămâie
-ciocolată
Mod de preparare:
Blatul:
Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt şi la urmă albuşurile bătute spumă.Se pune la copt într-o tavă unsă cu unt şi tapettă cu făina sau hârtie de copt unsă, la foc potrivit 20 minute.
Glazura:
6 gălbenuşuri se fracă bine cu 200g zahăr, se adaugă vanilia, coaja şi zeama de lămâie. Această glazură se pune peste blatul care nu s-a copt suficient, se dă la cuptor la foc ff mic până ce se face deasupra o crustă.(eu pun tava mai sus în cuptor ca să se coacă mai bine deasupra)
Când este gata se rade deasupra ciocolată.
Poftă bună!
10 comentarii:
Foarte frumos Mari,imi place reteta.
e foarte frumoasa si apetisanta !!!!!
foarte frumoasa si apetisanta !!!!!!!!
super prajiturica.o sa o fac si eu...multumesc mari pentru aprecierile de pe blog....
Asa fac si eu prajitura chinezeasca, dar cum n-am mai facut-o de pe vremea cind nu aveam blog, nu am postat-o... Dar o feliuta de la tine, servesc cu placere ! Pupici !
Si eu fac prajitura asta.Putin diferit(cantitati),dar,tot aia e.
http://www.gustos.ro/retete-culinare/prajitura-chinezeasca-3.html
ati uitat sa scrieti ca puneti cacao
Anonim, n-am uitat nimic. Culoarea inchisa a blatului e de la nuci, nu de la cacao.
Tava de cuptor obisnuita ? Sau o tava mai mica?
arata superb, cremoasa, pufoasa si excelenta, aproape ca ii simt gustul si aroma apetisanta si minunata :D
Trimiteți un comentariu