Prajitura cu marmelada de caise,


















Timp de preparare: 45 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
-4 gălbenuşuri
-1 pahar zahăr
-1 pahar de smântână
-1 pahar unt topit(călduţ)
-1/2 linguiţă e bicarbonat
-1 praf de vanilie
- făină cât cuprinde
- marmeladă(sau gem) de caise
-zahăr pudră vanilat
Mod de preparare:
Se freacă puţin gălbenusurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul, apoi untul topit, care trebuie s fie călduţ şi se amestecă. Apoi se pune făina şi se frământă o cocă nu prea tare care se împarte în 3 părţi egale din care se întind cu vergeaua trei foi de mărimea tăvii de copt. Se aşează o foaie în tavă, se unge cu marmeladă, se acoperă cu altă foaie, se unge si aceasta şi se pune ultima foaie.Se coace la început la foc moale , apoi mai tare. După ce s-a răcit se taie dreptunghiuri lunguieţe şi se presară cu zahăr pudră vanilat.
Această prăjitură este mai fragedă după o zi sau două.
Poftă bună!

2 comentarii:

Sidy spunea...

Hmmmmmmmmm.........cred ca e tare buna si usor de facut....

Mari spunea...

Ai dreptate, Sidy.
In general nu-mi prea place sa ma complic.

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails