Negresa cu glazura de ciocolata,



Ingrediente:
*500g zahăr
*200g unt
*200ml lapte
*3 linguri cacao
*400g făină
*5 ouă
*100g nucă măcinată
*2 plicuri zahăr vanilat
*1 praf de copt
*1 esenţă de lămâie
*ulei pentru uns tava
Glazură:
*200g ciocolată
*100ml frişcă lichidă
*30g unt

Instructiuni de preparare:
Laptele,zahărul şi cacao se pun într-o cratiţă pe foc şi se fierb, amestecând mereu, până se obţine o cremă ca o smântână, după care se dă la răcit.Se freacă untul bine şi se amestecă cu crema de cacao. În compoziţia cu unt se adaugă câte un gălbenuş, frecând bine după fiecare, nuca macinata ,apoi făina amestecată cu praful de copt, zahărul vanilat, iar la sfârşit albuşurile bătute spumă. Se amestecă de uşor cu o lingură de lemn. Se unge o tavă cu ulei, se tapetează cu făină, apoi se toarnă compoziţia. Se coace la foc mic, fără a deschide cuptorul 20 de minute, apoi încă 15 minute la foc iute.
Între timp se pregăteşte gazura.Se topesc cele 200g de ciocolată in 100ml de frişcă lichidă şi se adaugă 30g de unt.
Când scoatem prăjitura din cuptor, o tăiem în forma dorită şi apoi turnăm peste ea glazura, că să pătrundă şi prin tăieturi şi o întindem cu un cuţit.
Poftă bună!

4 comentarii:

maria mihalache spunea...

Foarte bine arata negresa ,Mari............mai ai?........vin si eu la o sectiune..........!!!!
Pup!

Mari spunea...

Medi, deabia am mai făcut o tavă!
Te aştept cu plăcere!

In bucatarie la Sidy spunea...

Mai a ramas ceva ca vin si eu....

GelaDumi spunea...

Draga mama de Alex,
Astazi te-a vizitat cu drag o alta mama de Alex si trebuie musai sa stii ca nu se mai indura sa plece de pe blogul tau, totul frumos prezentat si gustos. Ma bucur ca te-am descoperit si-ti promit ca n-o sa uit adresa; iar negresa ce m-a intampinat arata intr-un mare fel. Cred ca nu voi rezista ispitei de a pregati si eu, pentru maine, la cafea, o negresa ciocolatoasa.

Ti-a scris cu drag,
geladumi
http://cufarulcubucurii.wordpress.com/

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails