Biscuiti cu ciocolata




Pentru ca tot mai des seara as vrea ceva dulce si dimineata la cafea la fel, am incercat o reteta pe care am vazut-o de pe blogul dragei romance-elvetiene Daniela Mircea- Addario



360 g faina
•150 g unt la temperatura camerei
•2 oua
•80 g zahar
•esenta de lamiie sau vaniglie
•8 g praf de copt
•ciocolata amaruie

Intr-un castron, cernem faina impreuna cu praful de copt, adaugam ouale, zaharul, esenta si untul la temperatura camerei si amestecam  bine ingredientele pina vom obtine un aluat nici prea moale, nici prea tare... Daniela a folosit mixerul, eu le-am amestecat cu mana. Invelim aluatul in folie alimentara  si-l bagam  in frigider pentru cel putin jumatate de ora. Eu l-am tinut mai mult de 24 de ore, pentru ca n-am avut timp de el.
Presaram un pic de faina pe masa de lucru, intindem cu sucitorul o foaie nu prea groasa si taiem biscuitii cu ce forma dorim. Din cantitatile astea mi-au iesit doua tavi de aragaz. Preincalzim cuptorul la 170 de grade si bagam pe rind tavile si le lasam cca 10-15 minute, depinde de cuptor.
Dupa ce i-am scos din cuptor i-am mazgalit cu ciocolatata amaruie pe care am topit-o intre timp cu 50 de gr de unt. Daniela i-a si pudrat cu ceva zahar pudra. Eu nu, pentru ca mi-au placut asa.
Si ca sa fie treaba bine facuta v-am pregatit si o cafeluta.

Poftiti la cafea cu biscuiti!

6 comentarii:

Daniela Addario spunea...

Iuhuu... pai daca tot am terminat biscuitii, am venit in vizita la tine, dar cafeaua o aduc eu... Multumesc ca ai incercat reteta si vad ca nu doar eu maninc cu zahar putin... eu le-am pus zahar pudra, in dorul zapezii... Pupici si week-end placut !

DiaMar bucataria galbena spunea...

Daaa,si eu vreau.Imi plac asa de mult cum arata.
Pupici si numai bine!

Mari spunea...

Multumesc Daniela! Am vazut ca tu deja ai facut o alta reteta de biscuiti. Sau era mai veche?


Mihaela sa stii ca sunt deliciosi! Au mai scapat de la Alex, care si el vrea mereu ceva dulce. Dar vrem la schimb trandafir de la tine!

Daniela spunea...

Doamna, arata minunat biscuitii tai, sunt extrem de tentanti!
As putea veni la o degustare???

Mari spunea...

Daniala te astept cu drag! Pentru tine mai fac o portie!

Aurica spunea...

ce bine si interesanti arata, crocanti dar si pufosi in acelasi timp, un deliciu adevarat :D

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails