•150 g unt la temperatura camerei
•2 oua
•80 g zahar
•esenta de lamiie sau vaniglie
•8 g praf de copt
•ciocolata amaruie
Intr-un castron, cernem faina impreuna cu praful de copt, adaugam ouale, zaharul, esenta si untul la temperatura camerei si amestecam bine ingredientele pina vom obtine un aluat nici prea moale, nici prea tare... Daniela a folosit mixerul, eu le-am amestecat cu mana. Invelim aluatul in folie alimentara si-l bagam in frigider pentru cel putin jumatate de ora. Eu l-am tinut mai mult de 24 de ore, pentru ca n-am avut timp de el.
Presaram un pic de faina pe masa de lucru, intindem cu sucitorul o foaie nu prea groasa si taiem biscuitii cu ce forma dorim. Din cantitatile astea mi-au iesit doua tavi de aragaz. Preincalzim cuptorul la 170 de grade si bagam pe rind tavile si le lasam cca 10-15 minute, depinde de cuptor.
6 comentarii:
Iuhuu... pai daca tot am terminat biscuitii, am venit in vizita la tine, dar cafeaua o aduc eu... Multumesc ca ai incercat reteta si vad ca nu doar eu maninc cu zahar putin... eu le-am pus zahar pudra, in dorul zapezii... Pupici si week-end placut !
Daaa,si eu vreau.Imi plac asa de mult cum arata.
Pupici si numai bine!
Multumesc Daniela! Am vazut ca tu deja ai facut o alta reteta de biscuiti. Sau era mai veche?
Mihaela sa stii ca sunt deliciosi! Au mai scapat de la Alex, care si el vrea mereu ceva dulce. Dar vrem la schimb trandafir de la tine!
Doamna, arata minunat biscuitii tai, sunt extrem de tentanti!
As putea veni la o degustare???
Daniala te astept cu drag! Pentru tine mai fac o portie!
ce bine si interesanti arata, crocanti dar si pufosi in acelasi timp, un deliciu adevarat :D
Trimiteți un comentariu