Orez cu rosii la cuptor

Ingrediente
500 g rosii bine coapte,
1 capatana usturoi,
500 g orez,
3 ardei,
1 legatura patrunjel,
500 g de masline negre taiate felii (facultativ),


Mod de preparare
Se indeparteaza coaja si semintele rosiilor si se taie marunt. Intr-o tava obisnuita, dupa ce se tapeteaza cu ulei, se pun jumatate din rosii. Se presara deasupra sare, piper, patrunjel, usturoiul taiat felioare si ardeiul solzisori. Se amesteca orezul nefiert cu maslinele si patrunjelul. Se aseaza in tava peste stratul de rosii jumatate din amestecul de orez. Peste el se toarna jumatate din cantitatea ramase de rosii, se presara ulei, sare, piper, usturoi, ardei, patrunjel. Se procedeaza la fel cu cealalta jumatate din orez si cu restul de rosii. Se lasa la cuptorul potrivit sa fiarba incet, cel putin 1 ora. Se serveste rece.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails