Salata de cruditati cu maioneza de post.





















O bunatate de salata de post din cruditati cu maioneza de post.


Ingrediente:

-doi morcovi potrivit de mari
-o telina mijlocie
-o sfecla rosie mica
-un mar mare
-salata verde pentru decor
-o andiva
-sare
-piper

Pentru maioneza:
-doi cartofi copti
-o lingura de mustar
-ulei de floarea soarelui
-zeama de lamaie

Mod de preparare:

Intai prepar maioneza. Zdrobesc cartofii copti cu o furculita sau cu presa de cartofi, adaug o lingura de mustar si zeama de lamaie si incep sa amestec totul ca la maioneza obisnuita. Din cand in cand adaug uleiul si amestec pana obtin cantitatea dorita de maioneza si are gustul pe care il doresc.
Morcovii, telina, sfecla si marul le rad pe razatoarea cu gauri mici si le pun in castronul cu maioneza pe masura ce le rad ca sa nu se oxideze. Amestec toate legumele cu maioneza, pun sare si piper dupa gust iar cand e gata amestecata pun salata in frunzele de andiva curatate si spalate. Farfuria pe care am asezat corabioarele din andiva am ornat-o cu salata verde taiata fideluta. In felul asta si corabioarele s-au asezat mai bine. Asa e si mai usor de servit cand ai musafiri sau cand te grabesti si nu ai timp prea mult de stat la masa.
Ideea cu frunzele de andiva am copiat-o de la prietena mea Alina.
Mereu mai inveti cate ceva. Niciodata nu poti spune ca le stii pe toate.

2 comentarii:

Lulu spunea...

Pentru cina este foarte buna salata;pup si o seara buna!!

Aurica spunea...

super sanatoasa si gustoasa, delicioasa si apetisant de atragatoare prin combinatia de culori vii, imi place cum a iesit :)

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails