2 ani de blog,






Pentru ca zilele astea se implinesc 2 ani de cand am inceput sa scriu pe acest blog, pentru ca aici am intalnit persoane minunate care-mi sunt acum prietene si prieteni virtuali( pe unele dintre voi chiar v-am cunoscut personal la intalnirea de la Alba Iulia sau la intalnirile din Bucuresti), m-am hotarat sa impart cu voi aceasta bucurie.
Vreau sa va multumesc din suflet ca-mi treceti pragul si ca-mi lasati un mic semn ca va intereseaza ce scriu si ce "confectionez" eu.
Nu sunt foarte multumita de felul cum arata fotografiile produselor pe care le expun, dar va asigur ca o fac cu mare drag.
De asemenea vreau sa le multumesc si pe aceasta cale tuturor celor care mi-au oferit premii si m-au incurajat sa continui aceast "proiect"(nu asa se zice mai nou?).
Pentru ca nu sunt dispusa acum sa fac un tort, am sa va servesc cu o prajitura si anume cu un "Figaro".
Am mai scris pe acest blog ca aceasta e prima prajitura pe care am facut-o vreodata si ca reteta o am de la o fosta colega de serviciu care a fost mentora mea si a inca trei colege in ale bucataritului in general si ale dulciurilor in special. Cu aceasta ocazie ii aduc iar un pios omagiu.
Am sa mai scriu inca odata reteta.

Ingrediente:
6 ouă
1/2 kg de zahăr
1 pachet margarină 250g
1/2 kg făină
1 lămâie
1 borcan de gem(caise sau piersici)
150-200g nuci (80 de nuci)
un praf de copt(sau amoniac)


Mod de preparare:
Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg. Se bat bine, apoi se adaugă făina, praful de copt stins cu zeamă de lămîie şi coaja rasă de lămâie. Acum am pus si putina esenta de portocale. Se unge o tavă cu unt sau margarina şi se intinde coca în ea cu mâna infainata pentru ca compozitia e destul de moale. Peste cocă se întinde gemul. (Dacă este prea gros se subţiză cu un pic de apă).
Albuşurile se bat spumă, se adaugă şi restul de zahăr şi se mai bate puţin, la sfârşit se încorporează şi nucile macinate.Această compoziţie se pune peste gem si se niveleaza uniform. Se bagă tava in cuptorul incins la 180 de grade pentru 35-40min. Acum depinde si de cuptor, cat de bine coace.
Când este gata, cine doreşte poate să-i pună şi glazură si se taie in forma dorita.

Poftă bună!

12 comentarii:

Daniela spunea...

Felicitari pentru aniversare !
La mai multi ani si la mai multe postari!
Tu esti oricum deosebita asa ca , daca nu esti multumita de pozele tale, este numai problema ta !
Sufletul tau cald si bun este esenta si eu pe asta ma bazez, prietena mea deosebita !!!

Danutza spunea...

La multi ani blogului si felicitari! La cat mai multe retete! Te pup!

Mari spunea...

Multumesc draga mea Daniela!
Sunt fericita ca esti prietena mea!

Mari spunea...

Multumesc Danutza! Numai bine iti doresc! Pupici!

maria elena spunea...

Draga Mari, multi ani de bloggereala de amu inainte, cu retete bune ca tine. Te pupic.
Sa traiesti sa bloggeresti!

DiaMar-bucataria galbena spunea...

La multi ani bloguletului.Sa fii sanatoasa ca sa poti duce mai departe frumosul "proiect" asa cum i-ai spus.Ca mare drag vin aici.Pupici si numai bine.

Mari spunea...

Maria Elena esti o prietena buna, care ma maguleste mereu. Multumesc draga mea!

Mari spunea...

Si eu vin cu placere in bucutaria ta galbena, draga Mihaela. Imi place tot ce-i pregatesti tu Dianei. Iti multumesc si te pupic!

lia spunea...

La multi ani ! cu multe retete deosebite, asa ca tine, draga Mari.
pupici

Adrian spunea...

La multi ani Mari blogului tau si tie de asemenea ! Cat mai multe retete !

Adrian spunea...

La multi ani Mari blogului tau si tie de asemenea ! Cat mai multe retete !

Mari spunea...

Multumesc Adrian! Fara ajutorul tau n-as fi avut niciodata un blog! Multumesc si pentru asta!

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails