Paine cu lapte

Sufar ca nu am un aparat de fotografiat cu care sa fac niste fotografii asa cum imi doresc.
Aceasta painica merita o imagine mai buna. Arata excelent si gustul e excelent.
Trebuie sa spun ca reteta am luat-o de la Gabriela Cara, dar mi-am permis s-o fac in felul meu, cu munca mai putina........ Deh, batranetile....
Ingrediente:
220 ml lapte
2 oua
2 linguri de miere
1-2 lingurite de sare
70gr unt
500gr faina
1 pachet drojdie uscata Dr Oetker
Mod de preparare:
Am pus in masina de facut paine ingredientele in ordinea in care sunt scrise mai sus. Atentie! Drojdia nu trebuie sa intre in contact cu componentele lichide, sau cel putin asa scrie in instructiunile de folosire a masinii mele de facut paine. Am fixat meniul de framantare si dospire, adica o ora si 30 de minute. Dupa ce s-a scurs timpul, am scos coca din vasul masinii. O coca destul de moale si elastica. Am pus-o pe masa de lucru infainata si am impartit coca in sase bucati. Am luat fiecare bucata in parte, am intans-o in forma de dreptunghi si am rulat-o pe latura ingusta.
Dupa ce am terminat de rulat toate bucatile de coca, le-am lasat pe masa de lucru, le-am acoperit cu un prosop curat si le-am lasat sa creasca 10 minute.
Am luat din nou fiecare rulou si l-am mai intins odata sub forma de dreptunghi si l-am rulat pe marginea mica a dreptunghiului. Am asezat sulurile cate trei in doua forme mici de cozonac, tapetate cu hartie de copt si unse cu unt si le-am lasat o ora la dospit. Intre timp am incins cuptorul la 180 de grade. Inainte de a baga painicile in cuptor le-am uns cu lapte si le-am presarat cu susan. Puteti folosi si alte seminte( de mac, de floarea soarelui, de in).
Se lasa in cuptor cel putin 30 de minute, se face proba cu scobitoarea pentru a vedea daca e coapta. Timpul de coacere poate fi diferit in functie de cuptor.
A fost nemaipomenit de buna si s-a terminat a doua zi.

Pofta buna!

6 comentarii:

Lubita Iancu spunea...

Buna painica si cu aspect;imi imaginez ce arome ai avut in bucatarie!!!
pupici!

maria elena spunea...

Mari draga de nu m-am invartit la poarta ta de numa si nu stiam pe unde sa intru!!!!!!!! Iaca m-am descurcat. Buna, buna painica ta, imi aminteste de copilarie.
Te poftesc sa ridici un premiu, pe care ti-l ofer din toata inima pt harnicia ta, te pup.

DiaMar bucataria galbena spunea...

Este o paine grozav de buna.Te pup!

DiaMar bucataria galbena spunea...

P.S. Imi pare bine de cunostinta.

Mari spunea...

Multumesc fetelor pentru incurajari.

Mari spunea...

DiaMar multumesc de vizita si incantata de cunostinta. Scuze ca am raspuns asa tarziu, dar n-am mai scris demult pe blog si am uitat sa-l mai controlez din cand in cand.

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails