Prajitura cu visine,






















De mult imi doresc o forma din aceasta cu gaura la mijloc. Acum ca am gasit, n-am stat mult pe ganduri si am probat-o cu o prajitura cu visine.
Fetele ii spun "guguluf", dar lui Alex nu-i place numele asta.
Asa ca o sa-i zic prajitura.
Vero, fiica mea, mi-a facut cateva poze cu telefonul. Daca am sa-nvat sa le pun de pe telefon pe calculator, o sa mai fac poze la retete si am sa postez mai des din preparatele pe care le fac, doar gatesc aproape in fiecare zi. Nu-mi place deloc sa depind de copii cand fac ceva care-mi place. Vreau sa fie toata placerea numai a mea.
Timp de preparare: 1 ora
Ingrediente:
500g visine fara samburi
5-7 oua(in functie de marimea oualelor)
1 cana de zahar
1 cana de faina
un pic mai mult de 1/2 cana de ulei
1 pachet de praf de copt
1 pachet de zahar vanilat
Preparare:
Albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul si apoi zaharul vanilat si se bat in continuare pana cand se topeste zaharul.
Galbenusurile se freaca putin cu uleiul si se adauga albusurile putin cate putin, amestecand de sus in jos, pana se incorporeaza toate. La sfarsit se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se mesteca bine coca si se toarna in tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
Visinile se dau prin faina si se aseaza pe toata suprafata tavii.
Se baga tava in cuptorul incalzit la 180de grade si se lasa in cuptor cam 45 de minute, pana cand prajitura raspunde pozitiv la proba cu scobitoarea.
Pofta buna!







1 comentarii:

In bucatarie la Sidy spunea...

Waw ce guguluf bun cu visine ai facut !!!
Dar daca zici ca lui Alex nu ii place asta denumire....schimbam .

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails