Krem a la krem,


Anul acesta, pentru sărbătoarea Paştilor, am vrut să fac o prăjitură pe care n-am mai făcut-o niciodată, deşi o aveam de mult timp în folderul meu cu reţete pe care mi-ar place să le încerc, adunate de pe diverse siteuri sau bloguri.

În ultimul timp n-am mai postat prea multe reţete, pentru că nu am şi fotografii şi nu pot să exemplific reţeta pe care o postez. Acum risc să o exemplific cu o fotografie de pe net, pentru că mi-a plăcut foarte mult prăjitura asta. Reţeta am luat-o de la Miha şi-i mulţumesc mult pentru că a ieşit foarte, foarte bună!


Ingrediente pentru blat:

6 ouă

6 linguri de zahăr

1 plic Creme Ole de ciocolată


Ingrediente pentru cremă:

200 ml smântâna dulce

200-220 ml lapte rece

1 plic Creme Ole de vanilie


Ingrediente pentru glazură:

2 linguri apă

2 linguri zahăr

2 linguri brandy sau lichior

100 g ciocolată

100 g unt

Mod de preparare:
Blatul se pregăteşte astfel:
Se separă albuşurile de gălbenuşuri şi se bat spumă, se adaugă zahărul, ca la bezea. Apoi se adaugă câte un gălbenuş şi se bate un pic după fiecare. La sfârşit se adaugă Creme Ole de ciocolată şi se mai bate un pic, cât să se omogenizeze. Se toarnă aluatul într-o tava de 20/30 cm tapetată cu hârtie de copt. Se coace la foc mediu (180 grade) cam 25-30 minute. După această perioadă se apasă blatul cu degetul, dacă adâncitura dispare imediat, înseamnă că blatul este copt. Se lasă la răcit.

Crema:
Se pun într-un bol smântâna, laptele şi creme Ole de vanilie. Compoziţia se bate cu mixerul cam 1 minut, crema trebuie să se întărească destul de bine. Se întinde uniform pe suprafaţa blatului rece şi se bagă la frigider.

Glazura:
Se înfierbânta apa, se adaugă zahaărul, amestecând. Dupa ce s-a topit zahărul, se adaugă lichiorul si ciocolata rupta bucăţele. Se amestecă până la topirea ciocolatei, apoi se adaugă untul. Se mai ţine pe foc amestecând pâna se topeşte şi untul. Se lasă la răcit. Când a ajuns la temperatura camerei, se toarnă pe prajitură şi se întinde uniform.
Se dă la rece pentru 2-3 ore. Apoi se poate mânca.

Poftă bună!

3 comentarii:

Diana spunea...

Mari ce bine arata prajiturica..foarte buna!

Miha spunea...

Asa-i ca-i buna? :)

Desi ne place tare tare mult, n-am mai facut-o de multa vreme. Inainte aveam provizii de Crem Ole in dulapul din bucatarie. :))

Mari spunea...

A fost aşa de bună, că abia am apucat să gustăm din ea, eu, cu Scarlat şi cu Valentina. A mâncat-o Alex, pe toată, cât s-a jucat la calculator noaptea.

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails