Îngheţată irlandeză




Pentru că zilele călduroase au şi început să-şi facă prezenţa vă propun o reţetă răcoritoare şi totodată delicioasă de îngheţată.
Am găsit această reţetă de îngheţetă pe situl Grădinamea.ro . Nu avea nici un autor trecut acolo.
De ce îi zice irlandeză, n-aş putea să vă spun, pentru că nu am găsit nici o explicaţie despre numele reţetei şi provenienţa ei. Totuşi am să mulţumesc administratorilor siteului pentru această minunată reţetă.
Eu sunt o devoratoare de îngheţată, aşa că am trecut urgent la treabă. Vreau să vă spun că a ieşit un deliciu.

Ingrediente pentru 12 porţii:

4 gălbenuşuri de ou, bătute
3/4 cană zahăr
3/4 cană lapte
2 3/4 căni frişcă
85 g ciocolată rasă
2 linguri praf de cafea instant
1/4 cană whiskey

Preparare:
Într-un vas care poate fi pus pe foc, se amestecă gălbenuşurile, zahărul, laptele, 3/4 cană de frişca, ciocolata si cafeaua instant si se lasă pe foc mediu, amestecând mereu până când se întăreşte. Se ia de pe foc şi se mixează pâna devine cremoasă, după care se transferă intr-un castron. Se pune la răcit si se mai amestecă din când în când, iar apoi se toarnă si whiskey.
În alt castron se bate restul de frişca până când se întăreşte, după care se încorporează în amestecul de ciocolată şi whiskey. Se toarnă într-o formă, se acoperă şi se pune la congelator pentru 8 ore, sau până când s-a întărit.
Înainte de a se servi, se lasă la temperatura camerei 10-15 minute
Vă doresc poftă bună!

5 comentarii:

pansy spunea...

arata grozav ! unde ai gasit paharele astea,imi plac grozav. probabil ca ii zice irlandeza din cauza bauturii.probabil ca se foloseste whiskey irlandez.

pansy spunea...

am uitat sa spun ca irish cofee este cafea cu whiskey.probabil de aceea e irish ice cream.

Mari spunea...

Dragă Pansy, din cauză că nu mai am un aparat de fotografiat, eu nici nu prea postez reţete, cu toate că gătesc cam la două zile câte ceva şi tot de atâtea ori fac un dulce pentru Alex. Aşa că fotografia cu paharul e tot de pe grădinamea.ro. Am scris toate reţetele la care aveam fotografii. Acum aştep să-mi cumpăr un aparat foto.

In bucatarie la Sidy spunea...

Mari soro...ce buna inghetata ai facut !!!
Cred ca trebuie sa vorbesc cu fetele si la intilnirea din vara sa punem mana de la mana sa-ti luam un aparat foto ca mi-e dor de retetele tale....
Te tzuc !

Anastasia spunea...

arata grozav, cred ca si la tine a fost superba, ce pacat ca nu poti face si niste poze la deliciile pe care le faci :( tin pumnii pentru tine sa faci rost in sfarsit de el si sa ne incanti :) si cu poze !

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails