Drob de miel




Zilele acestea. in toate casele romanilor, se fac pregatiri intense pentru ziua de Pasti. Gospodinele se intrec in a pregati cat mai multe feluri de aperitive si dulciuri, ca masa de Pasti sa fie cat mai bogata si mai apetisanta.
Unul din preparatele care nu lipsesc din aproape toate casele pentru ziua de Pasti, in afara de ciorba de miel si friptra de miel, este drobul de miel, preparat din organele mielului.
Ingrediente:

1/2 carne macra de miel,
1 ficat,
2 rinichi,
2 plamani, inima,
4 oua,
5 legaturi de ceapa verde,
2 legaturi de patrunjel verde tocat,
sare,
piper,
prapurele de miel,
1 ceasca ulei

Carnea de miel se fierbe separat, se taie bucatele foarte mici si se amesteca cu maruntaiele de miel fierte, spalate in apa rece si tocate cu masina de tocat. Amestecul se sareaza si se pipereaza dupa gust. Ceapa verde si verdeata se spala bine, se toaca marunt si se calesc putin in ulei. Dupa ce au fost calite se adauga peste carnea taiata si organele tocate. Se adauga si ouale batute bine.
Prapurul se pune intr-o tava unsa bine, cu marginile iesite afara din forma.In prapur se pune amestecul facut mai inainte.Tava se da la cuptor si se coace la foc potrivit.Cand s-a rumenit usor, este gata.
Se scoate din tava si se serveste rece, taiat felii, asezate pe frunze de salata verde.
Pofta buna!

3 comentarii:

dian@ spunea...

ai un premiu la mine pe blog...te pup ...

nely spunea...

Tare bine arata drobul tau! Felicitari!

Mari spunea...

Diana, am luat premiul de mult!
Nely, multumesc pentru aprecieri!

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails