Fasole iahnie


Timp de preparare:
1 ora si 45 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
2 ceşti fasole
1 ceaşcă ulei
3-4 cepe
3-4 roşii date pe răzătoare (sau bulion)
4-5 căţei de usturoi
sare,
piper
2 foi de dafin
mărar

Mod de preparare:
Fasolea se alege, se spală şi se pune la înmuiat de cu searăîn apă călduţă, dacă e nouă se poate pune la înmuiat cu 2-3 ore inainte de a fi pusă la fiert. Se scurge din apa în care s-a înmuiat şi se pune apă rece cât să o cuprindă. Când începe să clocotescă, se scurge apa şi se pune altă apaă fierbinte în aceeaşi cantitate. Şi această apă se scurge când începe să clocotescă. Se lasăsă fiarbă până când rămâne cu puţină apă.
Separat se căleşte ceapa în ulei, se adaugă roşiile, sarea, piperul, usturoiul şi se mai amestecă puţin. Se toarnă sosul peste fasole, se pune şi mărarul şi se dă la cuptorul încins în prealabil până când fasolea este bine fiartă şi scăzută.
Poftă bună!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails