Ficatei de pasare inabusiti





Timp de preparare:
40 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
- 600 g ficatei de pasare

- 100 g unt

- 3 cepe potrivit de mari sau 2 fire praz

- 1 cutie rosii cuburi in bulion

- 1/2 pahar vin alb

- sare

- piper

- 3 catei de usturoi

Mod de preparare: Se spala bine ficateii, se usuca cu prosoap de hartie , se pune untul la topit intr-o cratita cu capac si se adauga ficatei. Se lasa sa se caleasca inabusit. Cand s-au calit, se adauga si ceapa tocata solzisori (sau prazul taiat feliute subtiri), care trebuie sa se caleasca si ea bine. Dupa ce s-a calit si ceapa, se sareaza, se pipereaza (dupa gust), se adauga usturoiul, vinul si rosiile in bulion. Se amesteca usor, se acopera cu capacul si se lasa la foc mic pana ce scade bine sosul.

Se serveste cu piure de cartofi sau cu mamaliguta.
Pofta buna!

2 comentarii:

maria mihalache spunea...

Te pup,Mari
Ti-am lasat un premiu la mine pe blog........sper sa-ti placa.
O zi buna!

Mari spunea...

Medy, am ridicat premiul! Mulţumesc mult! Înseamnă mult pentru mine!

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails