Cartofi franţuzeşti



Timp de preparare: 55 minute (complexitate redusa)


Ingrediente:
1 kg cartofi
150g brânză de oi
4 ouă
150ml smântână
caşcaval
80g unt

Mod de preparare:
Se fierb cartofii în coajă, se curăţă şi se taie felii. Se aşază într-un vas termorezistent uns bine cu unt, un rând de cartofi, peste ei se adaugă un rând de brânză rasă pe răzătoarea mare şi câteva bucăţi de unt, se alternează straturile de cartofi şi brânză până terminăm cartofii şi brânza. Ultimul strat este de cartofi. Peste ei se toarnă ouăle bătute bine în care am adăugat şi smântâna. Cine mănâncă mai sărat poate pune şi un praf de sare în ele. Eu nu pun.
Deasupra se rade caşcaval, se pun şi ultimele bucăţi de unt şi se bagă la cuptor. Se lasă la cuptor până se rumenesc frumos şi deasupra.
Poftă bună!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails