Brânzoice

Timp de preparare: 50 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
Pentru foaie:
2 ouă
100 g iaurt sau smântână
2 linguri zahăr
3-4 linguri ulei
sare
făină cât cuprinde
ulei pentru copt
zahăr pudră
Umplutură:
500g brânză de vaci
1 ou
3 linguri de zahăr
sare
stafide
mirodenii
Mod de preparare:
Se prepară un aluat din ingredientele de mai sus, din el se întinde o foaie care se unge cu ulei şi se rulează. Sulul rezultat se taie în 5-6 bucăţi. Din fiecare bucată se întinde pe rând câte o foaie groasă cam cât muchia de cuţit care se taie în 4, pe fiecare pătrăţel se aşează într-un colţ, cu lingura, brânză de vaci amestecată cu oul,sarea, zahărul, stafidele şi mirodeniile.
Se pliază colţul opus peste umplutură şi se presează pe margini ca să nu curgă brânza. Se procedează la fel până pregătim toate pătrăţelele.
După ce am pregătit toate brânzoaicele, le coacem în ulei încins pe ambele părţi, le scurgem de ulei pe prosopele de hârtie şi apoi le pudrăm cu zahăr.
Poftă bună!

3 comentarii:

Daniela spunea...

Chestia cu faina cit cuprinde, la retetele romanesti, ma omoara....Puteti fi mai explicita , cita faina trebuie? o cana, doua, un kilogram, 500 gr...ce inseamna exact faina cit cuprinde???

Mari spunea...

Ai dreptate intr-un fel. Cred ca la fel reactionam si eu la inceputuri. Am o reteta de saleuri pe care n-am facut-o niciodata din motivul asta. Acum as putea sa o fac, dar am alte retete de saleuri. La reteta asta, foaia trebuie sa fie ca orice foaie de placinta, un pic mai tare. Asa ca poti pune 1/2 kg faina, daca aluatul e prea moale si nu se intinde bine, mai pui un pic faina. Daca e prea tare mai pui ceva iaurt sau smantana!

Luminitanaty spunea...

arata intr-un mare fel si cred ca au fost tare bune

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails