Eclere





Pentru ca nu aveam un pos, mi-am cumparat unul destul de mic care era dintr-un material plastic ce s-a spart imediat ce am pus coca in el si am strans putin de ea ca sa o pot pune in tava de copt. Asa ca coca respectiva am pus-o in tava cu lingurita, ca si alta data si am facut mini eclere. Dar tot atunci mi-am adus aminte ca mama a lucrat intr-un laborator de cofetarie si ar fi imposibil sa nu aiva acasa un pos adevarat. Am si sunat-o la telefon imediat si a confirmat. La urmatoarea vizita pe care i-am facut-o mi-a dat chiar doua cu piesele de rigoare. Sa nu credeti ca am prea multe retete de dulciuri la mama mea. Cititi interviul meu de pe Gustos.ro si o sa vedeti acolo de unde am cele mai multe retete.


Inarmata cu ce-mi trebuie si l-a dorinta expresa a lui Alex, m-am apucat de lucru si au iesit aceste delicioase eclere care s-au terminat pana seara, amandoi barbatii din familia mea fiind mari mancatori de dulciuri.
Ingrediente:

Pentru coji:
1/2 pahar apa
1/2 pahar ulei
un pahar de faina
5 oua
un praf de sare


Umplutura:
o cutie de crema pentru cremsnit de la Dr. Oetker
750ml. lapte

Glazura:

100gr ciocolata
50gr unt

Punem pe foc apa cu uleiul si praful de sare. Cand acestea au dat in fiert se adauga faina in bloc si se amesteca cu mixerul pana aluatul se desprinde de pe peretii vasului. Rezulta o caca potrivita. Se ia vasul de pe foc si incepem sa adaugam ouale unul cate unul amestecand bine dupa fiecare.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt , formam din coca pusa in pos betisoare lunguiete de aluat . Le coacem la foc iute 15 minute apoi la foc potrivit inca 5-10 min sau depinde de cuptorul fiecareia. Intre timp pregatim crema dupa instructiunile inscrise pe cutie. Eu sunt adepta cremelor preparate in casa, dar crema asta e fara cusur.
Dupa ce s-au copt cojile, le lasam un pic sa se raceasca, le taiem pe jumatate cu un cutit ascutit bine si le umplem cu crema. La operatia asta am folosit iarasi posul.
Topim la aburi ciocolata cu untul si o turnam cu grija peste eclere.

Pofta buna!






13 comentarii:

Dana Cristea spunea...

Ce bun ar fi acum un ecler!!!! Pupici :*

Daniela spunea...

Sa inteleg ca ce e pe farfurie, e pentru mine, nu ?! Hmmm, acum mi-ai facut pofta de ecler... Pupici !

Lulu spunea...

Iar am ajuns prea tarziu....cand mai faci sa pui deoparte 2-3 pentru mine,bine???
te pup!

Sidy spunea...

Si zici ca pina seara au fost gata ???
Uite de asta nu-mi place mie sa fac eclere....
Dar ale tale sunt tare faine si as gusta cu bucurie, macar unul....

Top Cuisine avec Lavi spunea...

Eclerele sunt preferatele mele! Arata exceptional!

DiaMar-bucataria galbena spunea...

Ce-as vrea si eu unul.Tre'sa-mi fac musai.Pupici!

dian@ spunea...

chiar am vrut sa fac eclere in wekeend dar am renuntata...acum cand le vad pe ale tale imi pare rau....mi-ai facut o poftaaaa!!!!

dian@ spunea...

Mari am un premiu frumos pe blog pe care til ofer...pupici

Dana Cristea spunea...

Un premiu te asteapta la mine pe blog!!! Pupici!!!

Mari spunea...

Cat ma bucur de vizitele voastre!
Multumesc:
Dana, Daniela, Lulu, Sidy, Lavi, DiaMar, Diana.
Venite de la voi laudele au si mai mare incarcatura pentru mine. Eu nu indraznesc sa ma compar cu voi "in bucatareala".
Va multumesc inca odata si va pupic cu drag!
Diana, Dana va multumesc pentru premii!

Anonim spunea...

Ati uitat sa precizati nr. de oua care se folosesc. Aveti niste retete foarte bune si simple! Felicitari!

Mari spunea...

Multumesc Anonim pentru ca ai vazut ca am omis sa scriu numarul de oua.Am rectificat greseala.
Si-ti multumesc si pentru aprecieri.

Aurica spunea...

ce bine arata, mult mai bine ca cele din comert si sigur cu un gust si o aroma mult mai buna si delicioasa, pufoasa si cremoasa, cum imi place si cred ca nu numai mie ;)

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails