Salata din piept de pui cu branza de oaie







Timp de preparare: 1 ora si 20 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
un piept de pui
200g branza de oi
2-3 rosii
un ardei verde
cateva fire de ceapa verde sau o ceapa rosie sau ceapa pur si simplu
3 linguri ulei de masline extra virgin
2 linguri otet basmatic
zeama de la 1/2 lamaie
sare daca mai este nevoie
cateva crengute de patrunjel si busuioc
Mod de preparare:
Pieptul de pui se fierbe.Dupa ce l-am fiert si l-am racit, se toaca cubulete.
Rosiile, ardeiul si ceapa se taie julien, branza se taie cubulete.Se pun toate intr-un bol, se potriveste de sare, daca mai este nevoie si se stropesc cu un amestec de ulei de masline extra virgin, otet balsamic si zeama de lamaie.
Se amesteca usor si se adauga patrunjelul si busuiocul tocat si se mai amesteca un pic.
Acum, vara e delicioasa!
M-am inspirat cand am facut aceasta salata dintr-o reteta a Nicoletei Maria Sandulache, de pe Gustos.ro, careia ii multumesc pentru idee.
Binenteles ca am modificat-o cu ce am avut eu la indemana cand am facut salata.Fiindca am avut pieptul de pui fiert, am pregatit-o in 20 de minute.



5 comentarii:

yafa spunea...

Ce-mi place salatica asta, o fac si eu insa ori cu branza ori cu pui. Totusi cred ca amestecul lor e tare bunut! o zi frumoasa, pupicei

CamiWitt spunea...

Am servit si eu o farfurie...yamiii Pe caldurile astea, minunat! O seara buna! Cami

Silvia spunea...

Mari,imi place salata,numai buna in sezonul asta tare cald.
Te asteapta niste premii frumoase la mine pe blog.
Te pup.

Diana spunea...

Mari ai facut o salata foarte buna, merge de minune pe caldurile astea, cand nu prea ne place sa stam langa aragaz.

Unknown spunea...

Foarte buna salata pe caldurile de acum !

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails